CV Tuning

Tonzon isolatie

In september hebben wij een training aangeboden gekregen van Ton Willemsen van Tonzon. Ik was erg onder de indruk. Ton liet met veel praktijkvoorbeelden zien hoe belangrijk vloerisolatie is, en waarom zijn manier van isoleren zoveel beter is dan het traditionele spuitwerk. Niet alleen loopt de vloertemperatuur direct omhoog, ook blijkt deze na het isoleren en het leggen van bodemfolie veel droger. En dat is belangrijk, omdat het de huismijt tegengaat. Ga naar www.tonzon.nl.
Voor wat betreft de verwarming zijn vooral de thema's vloerisolatie en radiatorfolie interessant.

Overige ondersteunende websites

www.energie-besparen.info. Een wat oudere site met eenvoudige tips om thuis energie te besparen. 

www.groenbesparen.nl. Kleinschalige website, met de mogelijkheid om ook groene producten aan te schaffen.

www.energieprijzenvergelijken.com  Vergelijkt de tarieven van stroom en gas van bijna alle energieleveranciers in Nederland.

www.renewable-energy-now.org. Prachtige website van Niels Thijssen. Vanuit zijn eigen ervaringen becommentarieert hij de ontwikkelingen op het gebied van energie. Veel praktische informatie.

www.milieucentraal.nl/thuisenergiebesparen.nl. Dé professionele milieu-website van Nederland. Met veel tips om zelf actie te ondernemen.

www.mindergas.nl. Handige website, vooral voor mensen die het gasverbruik willen corrigeren via de gewogen graaddagenmethode.